Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή και την ψήφιση του Νομοσχεδίου  για το Ασφαλιστικό Βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και επιζητά πραγματικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Απορρίπτει όμως τις απορρυθμίσεις, τα αυταρχικά και αντικοινωνικά μέτρα, όπως αυτά που επιδιώκει  η συντηρητική κυβέρνηση με το Νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού.
Όλες αυτές τις μέρες οι Έλληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι με υποδειγματικό και πολιτισμένο τρόπο, μέσα από μαζικές συγκεντρώσεις  και πορείες, κατέδειξαν την πλήρη αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Όλες αυτές  τις μέρες  για μια ακόμη φορά φάνηκαν τα ψέματα που είπαν στον ελληνικό λαό από τα προεκλογικά μπαλκόνια.
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αρχή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τις αντιασφαλιστικές διατάξεις, όταν γίνει κυβέρνηση.
Το ασφαλιστικό είναι σοβαρό πρόβλημα για να αντιμετωπίζεται, όπως πράττει η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά τρυκ, αυταρχισμό και κυρίως χωρίς εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Η πρόταση για δημοψήφισμα επί του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναγίνει σε βάθος συζήτηση, χωρίς αυταρχισμούς, για το μείζον αυτό θέμα.
Το πρόβλημα είναι στην κυβέρνηση : να αποδειχθεί μια γνήσια δημοκρατική διαδικασία, όπως το δημοψήφισμα, ή να κρύβεται πίσω από μια συρρικνωμένη πλειοψηφία που πήρε με την ψήφο ανοχής του λαού».